Ben Segers: feesten als de beesten. ©  paradiso

Ben Segers speelt in ‘Dealer’ zijn heftigste rol ooit: “Een komische draai zit er niet aan, nee”

Ben Segers een komisch acteur? Niet in Dealer, de debuutfilm van Jeroen Perceval, waarin hij het geweer van schouder verandert. “Drank, drugs en vrouwen”, aldus de acteur. Dat blijkt ook uit de teaser die net is gelanceerd.

Wordt Dealer de heftigste Vlaamse film van het jaar? Het zou zomaar kunnen, zeker als je afgaat op de teaser-trailer. “Dat beukt er stevig in, nietwaar”, zegt Ben Segers (47), die in de film de rol speelt van een gevierd acteur die maar twee dingen kent: werken en daarnaast feesten met een stevig glas op, een paar lijnen coke binnen handbereik en enkele madammen op zijn schoot. “Hij sluit vriendschap met een jonge drugsdealer en dat verandert een en ander”, aldus Segers.

Drank en drugs, acteur Anthony is niet kieskeurig. ©  paradiso

“Ik ken Jeroen nog van Studio Herman Teirlinck en plots vroeg hij me om auditie te doen voor die rol. Die was behoorlijk buiten mijn comfortzone, aangezien ik vooral komische of toch op z’n minst tongue in cheek-rollen speel. Maar kijk, het ging me goed af. Ook al moest Jeroen hier en daar wat bijvijlen. Na verloop van tijd vertoon je nu eenmaal kleine komische neigingen waar je jezelf niet meer bewust van bent.”

Ook Veerle Baetens speelt een rol in Dealer. ©  paradiso

Dealer – die op 10 november in de cinema’s wordt verwacht – is deels gebaseerd op het verleden van Perceval, die als jongeman zelf te maken kreeg met drugs. “Weliswaar aangevuld met een portie fictie, maar inderdaad: dit wordt een stevig verhaal dat behoorlijk zal binnenkomen. Ik heb de film ondertussen gezien en een komische draai zit er echt niet aan. Dealer wordt heel serieus verteld, zij het iets minder gebald dan de nu geloste trailer. Zo’n trailer is altijd een beetje bam-bam-bam, maar in de film geeft Jeroen zijn verhaal de nodige adem. Iets om naar uit te kijken.” (jdr)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten