Lees nu onze volledige zomerreeks over de beruchte Chaussée d’Amour

Sint-Truiden -

Het Belang van Limburg dook een week lang onder in de beruchtste straat van Limburg: de Chaussée d’Amour. Hoe ging de lokale politiek daar de voorbije dertig jaar mee om? Wie woont er tussen die bordelen? En zijn de vele botsingen nu echt de schuld van de meisjes achter het glas? Wij gingen geen vraag uit de weg.

Thomas Jansen

Jelle Engelbosch, waarnemend burgemeester in Sint-Truiden, is al jaren een fervente tegenstander van de praktijken op de Luikersteenweg. Nu hij de sjerp draagt, wil hij de daad bij het woord voegen: de Chaussée d’Amour langzaam uitdoven.

Deel 1: Hoe Truiense burgemeester “beschamende” Chaussée d’Amour wil wegwerken

Sinds de jaren 90 riep de lokale politiek tal van maatregelen in het leven om de bordelen langs de Luikersteenweg in de hand te houden. Een lingerieverbod, een kleinere gedoogzone… Allemaal tevergeefs.

Deel 2: Hoe de politiek nooit grip kreeg op de Chaussée d’Amour

De Chaussée d’Amour is gekend van de neonlichten, maar heeft ook een duistere zijde. Ooit sprak een bordeeluitbater zelfs van ‘Chaussée de Crime’. Maar klopt dat beeld vandaag nog?

Deel 3: Van aanslagen tot illegale prostitutie: hoe Chaussée d’Amour veranderde in ‘Chaussée de Crime’

“De bordelen, dat zijn de beste verkeersdrempels”, zegt een bewoner van de Luikersteenweg. Toch gebeuren er elke maand drie ongevallen langs die bordelen. Net daardoor? Wij zochten uit het.

Deel 4: Elke maand drie ongevallen, maar toch is Chaussée d’Amour geen zwart punt

Ze worden vaak vergeten, maar tussen al die bordelen staan ook tal van typisch Vlaamse gezinswoningen. Wie woont daar? En wat vinden ze van hun buren?

Deel 5: Deze mensen wonen op de Chaussée d’Amour: “We zouden geen andere buren willen”

Wat hebben Marcel Kiekeboe en Matthias Schoenaerts met elkaar gemeen? Ze bezochten allebei de Chaussée d’Amour. De Truiense straat is een decor waar creatievelingen duimen en vingers bij aflikken.

Deel 6: Van ‘Kiekeboe’ tot ‘Rundskop’: de Chaussée d’Amour als ideale decor

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen