Zomerwijn
Lange tijd immens populair, nu willen we iets anders: hoe halfdroge rosé steeds droger wordt
Zoete wijn heeft het al jaren moeilijk. Omdat smaken evolueren en de consument almaar meer kiest voor droog. Dat geldt voor zowel mousserende wijn als wit en rosé. Nochtans was die laatste lange tijd immens populair met zijn halfdroge wijnen. Denk maar aan de Cabernet d’Anjou uit de Loire waarvan jaarlijks duizenden flessen gekraakt werden. Maar de tanende interesse doet de producenten het geweer van schouder veranderen. Of hoe halfdroge rosé steeds meer “sec” wordt.
Beste van Plus
LEES OOK
Onze sommelier tipt vijf Limburgse bubbels voor de feesten: “Wie zegt dat champagne beter is?”
Zus koopt broer uit bij wijnhandel Baeten Vinopolis
Zoon Kriekels (30) aan het roer van De Windmolen: “Als boer mee in het restaurant”
Geen miswijn, wel pareltjes uit Piemonte: dit weekend laatste keer pop-upwijnbar in kerk van As
Ter Dolen brouwt PK-limited voor De Winning
Bekijk
Hoofdpunten
“Wie praat, die gaat”: daders laten boodschap achter na aanslag bij huis in Eisden
Twee spoorlopers willen op trein stappen in station Schulen: machinist laat hen staan
Maaseik ligt (nog niet) wakker van de hoge windmolens langs de Markt
Houthalense voetballer Omar (33) onverwacht overleden: “Twee weken geleden werd hij papa”
Bekend Truiens café moet de deuren ‘tijdelijk sluiten’ wegens stabiliteitsproblemen
Diplomatieke meesterzet: Duitse bondskanselier Scholz zweeg tot hij z’n zin kreeg
Lees meer
Meest Recent
GEPROEFD. Een hip, maar sfeervol volkscafé: Hasselt heeft nieuwe bistrobar voor bon-vivants
Waar eet … Arno van ‘Regi Academy’? “Alsof je langs Route 66 een Amerikaanse burger bestelt”
Perfect aperitiefje voor buiten: een kruidige koffie met extra kick voor koude dagen
Onze wijnkenner tipt 4 flesjes om zomaar te kraken, zonder een maaltijd
GETEST. Duvel Barrel Aged van brouwerij Duvel Moortgat ★ ★ ★ ★ ☆