©  AFP

75 nieuwe besmettingen, en dus test China miljoenen mensen

In een poging om een nieuwe uitbraak van het coronavirus onder controle te krijgen, hebben zondag miljoenen Chinezen een coronatest ondergaan. In verschillende grote steden in het land wordt massaal getest, zo melden lokale media.

Bron: BELGA

China heeft zondag 75 nieuwe coronagevallen gemeld. Daarbij bevinden zich ook 53 besmettingen die lokaal plaatsvonden. 

De uitbraak, die eind juli begon op de luchthaven van Nanjing, in het oosten van het land, heeft zich nu uitgebreid tot meer dan twintig steden en meer dan tien provincies. Het gaat om de ergste uitbraak van coronabesmettingen sinds maanden in China. 

De ongeveer 9,2 miljoen inwoners van Nanjing worden nu getest. Er zijn ook honderdduizenden mensen afgezonderd om nieuwe besmettingen tegen te gaan. Vrijdag waren ook al de 1,5 miljoen inwoners van de stad Zhangjiajie in lockdown geplaatst.

Reizen

Intussen wordt het land ook geconfronteerd met een toename van het aantal gevallen in de stad Zhengzhou, in de provincie Henan. Er zijn 27 lokale besmettingen ontdekt. Er is daarom beslist dat de 10 miljoen inwoners van die stad eveneens getest moeten worden.

Volgens de overheid is de stijging van het aantal coronagevallen in de eerste plaats toe te schrijven aan de meer besmettelijke deltavariant van het virus. Ook het huidige toeristische seizoen, waarin meer mensen reizen, draagt bij tot de snellere verspreiding van het virus.

LEES OOK

Meest Recent