Radja Nainggolan. 

Radja Nainggolan. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Radja Nainggolan reageert na intrekken rijbewijs: “Dit zal zich niet meer herhalen”

Radja Nainggolan is zijn Antwerps voetbalavontuur gestart met een fikse valse noot. De kersverse aanwinst van R. Antwerp F.C. is zaterdagavond zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijtgespeeld nadat hij aan de kant werd gezet in de Antwerpse binnenstad. Dat is bevestigd aan onze redactie.

dvd, dige, dcs

Nainggolan scheurde volgens onze informatie met snelheden van meer dan honderd kilometer per uur over de Scheldekaaien met zijn Jeep Mercedes c63. Hij legde bovendien een positieve ademtest af. Zijn Italiaanse vrouw (Claudia) en zijn twee kinderen zijn nog in Cagliari. Hij is hier dus voorlopig alleen en verblijft in hotel Gulde Schoen op de Melkmarkt, het hotel van Mousa Dembélé.

In 2018 werd de ex-Rode Duivel al veroordeeld wegens rijden onder invloed van alcohol. Nainggolan kreeg daarvoor één maand rijverbod en een boete van 1.600 euro opgelegd.

LEES OOK. De kuren van Radja Nainggolan op een rijtje: nooit saai, niet altijd fraai

Op zijn eerste persconferentie begin deze week beweerde Nainggolan nochtans een voorbeeldfunctie te willen opnemen. “Ik wil gewoon deze club helpen om nog groter te worden dan ze al is. En mijn ervaring delen met de jonge gasten. Hen de juiste mentaliteit bijbrengen ook, want in België zie je geregeld jonge kerels ­zichzelf kwijtspelen doordat ze slecht ­omringd zijn”, luidden zijn woorden maandag nog. Nainggolan wenst voorlopig niet te reageren op de feiten.

De club wenst pas later officieel te reageren nadat ze met de speler gesproken heeft, maar veroordeelt alvast dergelijk gedrag. De misstap van Nainggolan zal dit weekend nog geen gevolgen hebben: Antwerp krijgt rust in de Jupiler Pro League wegens de kwalificatiewedstrijden voor de Europa League. Donderdag werkt Antwerp thuis de terugwedstrijd af tegen Omonia Nicosia.

“Dit zal zich in de toekomst niet meer herhalen”

Bij monde van zijn advocaat Omar Souidi reageerde Nainggolan op het incident. “Radja geeft ootmoedig toe dat hij zich op zijn vrije zaterdagavond heeft laten meeslepen door de emoties van het moment. Het warme onthaal van vele jeugdvrienden en de unieke Antwerpenaren (na zestien jaar in het buitenland te hebben gewoond) heeft Radja enorm veel deugd gedaan. Hij had niet de intentie om -na enkele glazen- het stuur alsnog in handen te nemen. Hij betreurt dat dit toch gebeurde. Valt dit goed te praten? Absoluut niet, op geen enkele manier. Zal dit zich in de toekomst herhalen? Onmogelijk.”

“Radja is met grote ambities in Antwerpen gearriveerd en wil een waardig ambassadeur van Antwerp zijn. Radja zal dat ook worden. Dat is de belofte die hij ten aanzichte van de Antwerp-supporters maakte.”

“Is het relevant dat de snelheden die in de pers verschenen totaal foutief zijn? Op dit moment niet. Is het relevant dat Radja niet de intentie had om een voertuig te besturen? Neen. Hij wil zijn verantwoordelijkheid ten volle nemen en heeft ook besloten om eerstdaags een goed doel te selecteren om een vrijwillige bijdrage te storten waarmee de verkeersveiligheid gediend zal zijn. Radja zal verder niet meer reageren en wenst voortaan alleen nog met zijn voeten te spreken. Te beginnen donderdag aanstaande voor de levensbelangrijke wedstrijd tegen Omonia Nicosia. Als Radja geselecteerd wordt, dan zal hij er staan en met een groot hart strijden om de kwalificatie te realiseren. Ook dat is beloofd.”

Niet te Missen

Meest Recent