24/08/2021 - Showbizz en cultuur
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Ella Leyers.  VRT

radio

Klachten over VRT krijgen eigen programma op Radio 1, Ella Leyers debuteert bij Studio Brussel

vrt

De openbare omroep ontvangt elke week handenvol klachten, en daarmee gaan Tomas De Soete en Vincent Byloo dit najaar aan de slag op Radio 1. Op Studio Brussel krijgt Ella Leyers dan weer carte blanche.

Waarom zegt Xavier Taveirne altijd ‘Bene’ tegen Benedikte Coussement? Waarom loopt de ondertiteling achter op het verloop van de koers? En, wanneer gaat Ben Crabbé eindelijk stoppen met zijn flauwe grappen? Elke week lopen zo honderden klachten binnen over de radio- en tv-programma’s van de VRT. Presentatoren Tomas De Soete en Vincent Byloo zijn van plan om ze allemaal op te lossen. Dat doen ze vanaf 10 september elke vrijdag van 9 uur tot 10 uur, in het nieuwe Puntje van kritiek op Radio 1.  

Vincent Byloo en Tomas De Soete.  VRT

Ook Studio Brussel laat zich opmerken dit najaar, met twee nieuwe gezichten. De ene is de West-Vlaamse rapper Brihang, de andere actrice en bijna-slimste mens Ella Leyers. Beiden krijgen carte blanche van de zender om hun favoriete muziek te delen: Leyers op dinsdag, Brihang op zondag, telkens van 19 uur tot 21 uur.

Studio Brussel komt ook met de podcast Thank you boomer. “Red Hot Chili Peppers, Iron Maiden en Pearl Jam staan al jaren in De Tijdloze 100, maar verdienen ze die plaats wel echt? Thibault Christiaensen vraagt het zich af en krijgt daarbij de hulp van bekende fans als An Lemmens, Daan Stuyven en Jani Kazaltzis”, klinkt het.

Op Radio 2 is het uitkijken naar de komst van Niels Destadsbader. Die zal alvast te horen zijn tijdens de eindejaarslijst tussen Kerstmis en Nieuwjaar. “Later volgt meer informatie over de concrete plannen met hem”, aldus de openbare omroep. Op diezelfde zender is het voor late twintigers, dertigers en veertigers op vrijdag- en zaterdagavond ook afstemmen op het nieuwe 80, 90 & nillies. (bpr)

Niet te Missen

Meest Recent