© Joseph Kalders

VtbKultuur ontdekt Ieper tijdens KnipoogDag

Maaseik -

Jaarlijks laat de KnipoogDag van vtbKultuur menig cultuurliefhebber een stad ontdekken, telkens in een andere provincie. Dit jaar was dit in Ieper. Vanuit Maaseik vertrokken 27 deelnemers op zaterdag 28 augustus in de vroege ochtend met de bus voor een tweedaags bezoek.

Joseph Kalders

“Vooreerst stond Watou op het programma, met een lunch in de rooftopbar van brouwerij Sint-Bernardus. Nadien was er een geleid bezoek aan het Museumhuis Lucien De Gheus”, klinkt het bij de leden van vtbKultuur. “Na een avondmaal op de Grote Markt van Ieper wandelden we met z’n allen naar de Menenpoort, waar vtbKultuur Limburg als socio-culturele vereninging een krans neerlegde.”

De volgende dag stonden er twee beklijvende bezoeken gerelateerd aan WO I op het programma: het Passchendaele Memorial Park in Zonnebeke en het Tyne Cot Cementary Passendaele. Na de lunch konden de deelnemers vrij kiezen uit een aanbod van zo’n 20 bezoekpunten, binnen de organisatie van vtbKultuur, met gidsbeurten en rondleidingen afgewisseld met kleine concertjes doorheen de stad Ieper. “Na een afsluiter op het evenementenplein aan cultuurcentrum Het Perron met een drankje en een muziekpodium was het voor ons Limburgers tijd om huiswaarts te keren. Moe maar met opgeladen ‘cultuurbatterijen’.”

Niet te Missen