Didier Lamkel Zé zal dit seizoen niet meer te zien zijn in het shirt van Antwerp. 

Didier Lamkel Zé zal dit seizoen niet meer te zien zijn in het shirt van Antwerp. ©  BELGA

Jupiler Pro League

Van de kapper naar het contract: Lamkel Zé tekent bij Slovaakse vicekampioen DAC

Fysieke testen, check. ECG-test (van het hart), check. Kappersbezoek (voor zijn baard), check. Douche, check. In sneltempo - de Slovaakse zomermercato sluit immers ‘s avonds laat - maakte Didier Lamkel Zé zich maandagochtend op voor zijn moment suprême: het plaatsen van zijn handtekening onder de eenjarige huurovereenkomst bij DAC 1904.

David van den Broeck

De hele voormiddag begeleid door de Belgische makelaars van PANNA Sports Agency, dat de Slovaakse vicekampioen aanbracht bij Antwerp en zijn eigen zaakwaarnemer, rondde hij de deal af.

Jan Van Daele, de Belgische sportief directeur van DAC, heeft zo zijn prestigetransfer beet. Qua talent en potentiële waarde heeft hij naar Slovaakse normen de hoofdvogel afgeschoten. Met Lamkel Zé erbij wil hij vol de concurrentie aangaan met kampioen en huidig leider Slovan Bratislava. Zondag kan de Kameroener in de eigen MOL Arena al debuteren tegen... Slovan Bratislava. Meteen een uitgelezen kans om naam te maken.

Vorige week dinsdag leek al een oplossing in de maak. Boavista drong toen in de sloturen van de Belgische/Portugese mercato aan voor Lamkel Zé, die inderhaast per taxi naar de Bosuil afzakte. Tevergeefs: een deal kwam er niet. Eerder wimpelde Antwerp ook de Belgische clubs af die hun belangstelling lieten blijken. Gelukkig voor de flankaanvaller kon hij wel nog in een aantal landen terecht. Er was al langer interesse uit Qatar en Saudi-Arabië, maar het liefst van al wilde hij in Europa blijven. Uiteindelijk kwam er donderdag een aanbod uit Slovakije, waar de markt tot maandagavond geopend blijft.

Didier Lamkel Zé legde maandagochtend zijn medische testen af. 

Didier Lamkel Zé legde maandagochtend zijn medische testen af. ©  RR

Geen aankoopoptie

De Slovaakse vicekampioen, die Europees reeds werd uitgeschakeld, huurt de aanvaller voor één seizoen en neemt ook zijn salaris over, maar bedong geen aankoopoptie. Hierdoor zal het enfant terrible sowieso nog (tijdelijk) terugkeren naar Deurne-Noord. Zijn contract bij stamnummer 1 loopt immers nog tot 2023. Of Lamkel Zé ooit nog een match in het shirt van rood en wit betwist, valt te betwijfelen. In 88 officiële duels voor Antwerp was hij goed voor 21 goals en 12 assists.

Niet te Missen

Meest Recent