©  ISOPIX

Engelse clubs weten nog niet of hun Brazilianen dit weekend mogen spelen

De zes Premier League-clubs die weigerden om hun spelers af te staan voor de WK-kwalificatiewedstrijden met Brazilië, weten enkele dagen voor hun volgende match nog steeds niet of de voetballers in kwestie al dan niet geschorst worden. “De clubs moeten binnen de komende 24 uur een antwoord krijgen”, zegt European Clubs’ Association-directeur Charlie Marshall.

Yanko Beeckman

Liverpool (Allsion, Fabinho en Robert Firmino, Manchester City (Ederson en Gabriel Jesus), Chelsea (Tiago Silva), Manchester United (Fred), Leeds United (Raphinha) en Everton (Richarlison) weigerden de afgelopen weken om hun spelers af te vaardigen naar de Braziliaanse nationale ploeg. Dat deden ze omdat de spelers bij hun terugkeer naar Engeland tien dagen in quarantaine zouden moeten.

Alleen staat in de FIFA-reglementen dat spelers die een oproeping voor hun nationale ploeg weigerden daarvoor geschorst kunnen worden. Zo ontvingen Wolverhampton, Newcastle, Watford en Blackburn al klachten van de Chileense, Mexicaanse en Paraguayaanse voetbalbonden omdat ze om dezelfde reden spelers weigerden af te staan.

Voor de Brazilianen is daarover dus nog geen beslissing gevallen. “Dit moet uitgeklaard worden in de komende 24 uur”, zei Charlie Marshall dinsdag al. “Als FIFA de clubs niet gaat straffen, moeten ze dat zeggen. Wij denken dat straffen niet nodig zijn omdat spelers bij een eventuele quarantaine nog langer onbeschikbaar geweest zouden zijn.”

Zondagavond stond Zuid-Amerika in rep en roer toen tijdens de interland tussen Brazilië en Argentinië vier Argentijnen van het veld werden geplukt die zich niet aan de quarantainevoorschriften gehouden zouden hebben.

Niet te Missen

Meest Recent