©  AFP

Feestdag in Noord-Korea gevierd met nachtelijke militaire parade

In de nacht van woensdag op donderdag is in Noord-Korea met een grote militaire parade een nationale feestdag afgetrapt. Om middernacht (lokale tijd) begon de parade, waar duizenden militairen aan meededen, om te vieren dat het precies 73 jaar geleden is dat Noord-Korea officieel werd gesticht.

jvhBron: BELGA

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un was bij de parade aanwezig, maar sprak daar niet. Militaire parades werden door het land de afgelopen tijd vaak gebruikt om nieuwe wapens aan de wereld te laten zien. Zo werd er tijdens de laatste parade, in januari van dit jaar, een nieuwe ballistische raket getoond die vanaf een onderzeeër kan worden afgevuurd. Deze keer werden geen bijzondere onthullingen gedaan.

“De parade leek ditmaal grotendeels opgezet voor Noord-Koreaans publiek, niet bedoeld om diplomatieke berichten naar Seoel of Washington te sturen”, aldus Yang Moo-jin, een hoogleraar aan de universiteit van Seoel en voormalig adviseur van de Zuid-Koreaanse regering.

Volgens het Noord-Koreaanse nieuwsbureau KCNA liet de parade zien dat Noord-Korea een “onneembare vesting met een machtige militie en een onoverwinnelijk leger is”. De Zuid-Koreaanse autoriteiten zeiden de parade “nauwlettend” in de gaten te houden.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent