Het kasteel van Heks opent dit weekend de poorten weer voor het grote publiek tijdens het jaarlijkse plantenfeest. 

Het kasteel van Heks opent dit weekend de poorten weer voor het grote publiek tijdens het jaarlijkse plantenfeest. © Hex

Tuin- en plantendagen aan Kasteel Hex

Heers -

Het kasteel van Heks opent dit weekend de poorten weer voor het grote publiek tijdens het jaarlijkse plantenfeest.

Liefhebbers van tuin, horticultuur en natuur kunnen zaterdag 11 en zondag 12 september van 10 en 18 uur bijzondere planten ontdekken en bij kwekers en specialisten om advies gaan. De Verenigde Naties hebben 2021 uitgeroepen tot ‘Internationaal Jaar van Groenten en Fruit’ om het bewustzijn te vergroten van de voordelen van de consumptie van fruit en groenten voor de algemene gezondheid. Op het programma staan daarom demonstraties, wandelingen en infosessies over onder meer bereidingen uit het wild, eetbare bloemen of planten en rozen gekweekt om hun eigenschappen als gezond voedsel. Verder tonen 74 exposanten hun beste producten: bijzondere planten, heesters en bomen, artisanale producten voor fijnproevers, originele tuindecoratie, kwaliteitszaden, bloembollen en tuingereedschap.  

De toegang aan de kassa bedraagt 11 euro, in voorverkoop betaal je 9,5 euro voor een ticket. Kinderen tot en met 16 jaar en inwoners van Heers mogen gratis binnen.

Frmi

Niet te Missen