©  REUTERS

Fransen begraven strijdbijl in champagne-rel met Rusland

De Franse champagnehuizen begraven de strijdbijl met Rusland, en gaan vanaf 15 september weer champagne uitvoeren richting Rusland.

ckaBron: BELGA

Het Frans embargo was er gekomen in reactie op een nieuwe Russische wet. Die schrijft voor dat de benaming champagne - sjampanskoje  in het Russisch - voortaan voorbehouden blijft voor lokaal in Rusland gemaakte champagne. Buitenlandse schuimwijnen - dus ook de echte Franse champagne - moeten onder de benaming schuimwijn worden verkocht. De verplichting slaat op de kleine lettertjes op de achterkant van de fles. Op de voorkant mag nog steeds champagne, in Latijns schrift, worden gebruikt.

Uit protest kondigden de Franse champagnehuizen in juli een uitvoerverbod richting Rusland aan van hun champagnes. Maar volgens het Franse vakblad Terre de Vins heeft de beroepsvereniging van champagneproducenten nu beslist om vanaf 15 september het embargo op te heffen. Op de achterkant van de flessen zal in het Russisch ‘schuimwijn’ gedrukt staan, weliswaar met de vermelding dat de wijn uit de Franse champagnestreek komt.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent