Inhoud testament prins Philip blijft nog minstens 90 jaar geheim

Het testament van de in april overleden prins Philip mag voorlopig niet openbaar gemaakt worden, zo heeft het Britse Hooggerechtshof donderdag besloten. Volgens Britse media gebeurt dat om de “waardigheid” van zijn echtgenote koningin Elizabeth te waarborgen.

Normaal gesproken worden testamenten openbaar gemaakt, maar in dit speciale geval heeft de rechter besloten om de laatste wensen van Philip nog decennialang geheim te houden voor het grote publiek. Het testament blijft nog negentig jaar verzegeld en mag ook daarna alleen in besloten kring worden geopend.

LEES OOK. Vertrouweling van prins Charles stapt op na schandaal: “Een aardschok voor de prins”

“Ik heb – vanwege de grondwettelijke positie van de vorstin – gekozen om een speciale procedure te volgen met betrekking tot de koninklijke testamenten”, aldus de rechter, die bovendien duidelijk maakte zelf niets gezien te hebben van de inhoud van Philips testament.

Volgens Britse media is de beslissing onderdeel van het proces om de privésfeer van de royals beter te beschermen en zo “de waardigheid” van de Queen en haar naasten te kunnen blijven waarborgen.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent