©  Twitter

Verschrikkelijke beelden: Bauke Mollema komt in tijdrit zwaar ten val na aanrijding met dranghekken en stapt uit Ronde van Luxemburg

De Nederlander Bauke Mollema is vreselijk ten val gekomen in de Ronde van Luxemburg. Tijdens de tijdrit kwam hij onzacht in aanraking met de dranghekken, waarna hij overkop ging met zijn fiets. Zaterdag zal hij niet meer aan de start staan.

Jens Cansse

Bekijk hieronder de huiveringwekkende beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De crash doet meteen denken aan Wout van Aert, die in 2019 zwaar ten val kwam in de tijdrit van de Tour de France nadat hij toen ook de nadars had geraakt. Wat toen volgde was een lange revalidatie. De 34-jarige Nederlander kon vrijdag weer op de fiets kruipen en zijn tijdrit afwerken, maar vandaag maakte zijn team via Twitter bekend dat Mollema niet meer zal starten in de slotetappe.

“Na zijn val van gisteren heeft Bauke Mollema nog te veel pijn. Hij start daarom niet in de rit van vandaag. Dit om te kunnen recupereren in het vooruitzicht van de aankomende wedstrijden”, meldde zijn team op Twitter. Bauke Mollema is opgenomen in de Nederlandse selectie voor de wegrit van het wereldkampioenschap van volgende week zondag.

Niet te Missen

Meest Recent