©  ISOPIX

Ook in Engeland vallen slachtoffers: voetbalclub Derby County (van coach Wayne Rooney) vraagt uitstel betaling aan

Bron: BELGA

De Engelse voetbalclub Derby County heeft uitstel van betaling aangevraagd. De club uit het Championship, het tweede niveau van Engeland, verkeert in grote financiële problemen door de coronacrisis en het uitblijven van een overname.

Tijdelijke bestuurders moeten er nu voor gaan zorgen dat de financiële huishouding van de club weer op orde komt. Derby heeft te maken met een terugloop van inkomsten van bijna 23,5 miljoen euro. “Vorige week is duidelijk geworden dat het proces om een nieuwe eigenaar te vinden, ondanks alle onderhandelingen met geloofwaardige partijen, niet op korte termijn succes gaat opleveren. Ook vanwege de coronacrisis zijn we niet in staat onze dagelijkse financiële verplichtingen na te komen. De directie ziet daarom geen andere keuze dan deze beslissing te nemen om de club te beschermen”, meldt Derby in een verklaring.

De club doet een beroep op de English Football League om te helpen zoeken naar een geschikte kandidaat om de club over te nemen. Wayne Rooney is momenteel de coach van Derby County, dat moet vrezen voor puntenaftrek. De club heeft pas één van de zeven gespeelde duels gewonnen. (belga)

Niet te Missen

Meest Recent