©  Geert De Rycke

 

Yara Kastelijn wint Ethias Cross in Beringen na lange solo

Yara Kastelijn heeft de Ethias Cross van Beringen gewonnen. De 24-jarige Nederlandse was de sterkste op de historische mijnsite van Be-MINE. Ze haalde het met een solo vanaf de eerste ronde. Shirin van Anrooij werd tweede, Denise Betsema derde. Alicia Franck was met een zesde plaats de beste Belgische.

Gilles NiesenBron: BELGA

Kastelijn dook als eerste het veld in en begon al met een kleine voorsprong aan de beklimming van de mijnterril. Achter de Nederlandse volgden Denise Betsema, Fem van Empel, Alicia Franck, Shirin van Anrooij en Anna Kay. Bij het ingaan van de tweede ronde telde Kastelijn vier seconden voorsprong op Betsema en Van Empel.

Kastelijn bleef de gashendel opendraaien, terwijl Betsema alleen rondreed op plaats twee, voor Van Anrooij. De rest van het deelnemersveld verloor alsmaar meer voeling met de kop van de cross. Betsema draaide voor halfcross plots binnen in de materiaalpost en moest zo haar positie afstaan aan Van Anrooij. De slotronde vatte Kastelijn aan met een voorgift van 17 seconden op Van Anrooij. De posities wijzigden niet meer en zo pakte Kastelijn haar eerste zege van het seizoen. Ze volgt haar landgenote Betsema op de Beringse erelijst op. 

Aangeboden door onze partners