©  BELGA

OH Leuven en Chakla vangen bot in beroep

De Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalvond (KBVB) heeft vrijdag in beroep opnieuw twee speeldagen schorsing en een boete van 2.000 euro opgelegd aan OHL-verdediger Soufiane Chakla. Hij mist de competitieduels tegen Club Brugge en Beerschot.

Jens HeylenBron: BELGA

Chakla werd afgelopen speeldag op het veld van KV Mechelen (2-0) rechtstreeks uitgesloten, na een stevige, zijwaartse tackle op Bijker. Het Disciplinair Comité legde hem dinsdag twee speeldagen schorsing op, maar OHL legt zich daar niet bij neer. De club tekende net als het Bondsparket beroep aan, want hoopte op één speeldag effectief en één met uitstel.

Maar de Disciplinaire Raad wijzigde de strafmaat niet meer. “Een dergelijke vliegende tackle heeft geen plaats op een voetbalveld en dient gepast te worden gesanctioneerd”, klinkt het vrijdag. “De door het Disciplinair Comité opgelegde bestraffing komt passend voor en kan aldus worden bevestigd.”

Chakla kan vrijdagavond niet aantreden op het veld van landskampioen Club Brugge. Ook de thuismatch tegen Beerschot (2 oktober) gaat aan de Marokkaanse verdediger voorbij.

(belga)

Niet te Missen

Meest Recent