Gezondheid

Check deze week gratis uw hartritme via onze website

Hasselt -

Op dinsdag 28 september geeft Het Belang van Limburg u weer de kans om gratis en eenvoudig uw hartritme te controleren.

U kan zich daarvoor aanmelden op onze website www.hbvl.be/hartritme.

In samenwerking met FibriCheck biedt Het Belang van Limburg zijn lezers ook dit jaar opnieuw de kans om hun hartritme op een simpele manier te checken. Op dinsdag 28 september aanstaande kan u zich bij ons op de site aanmelden of registreren.

LEES OOK. Specialisten beantwoorden al uw vragen over beroertes

Daar vindt u een eenvoudige risicotest met zeven vragen over uw geslacht, leeftijd en eerdere aandoeningen of behandelingen die u kreeg. Op basis van uw antwoorden wordt bepaald welk risico u loopt op hartritmestoornissen. Als uw score uitwijst dat u een ernstig risico loopt, krijgt u een link toegestuurd waarmee u de FibriCheck-app zeven dagen gratis kan gebruiken om uw hartritme te meten. Dat is heel simpel: gewoon uw vingertop op de cameralens van uw gsm leggen. Wie een laag risico loopt, kan 24 uur gratis gebruikmaken van dezelfde app.

Beroerte

Aan onze vorige FibriCheck-actie eind 2018 namen meer dan 26.000 lezers deel. Bij 410 personen werd een ernstige hartritmestoornis vastgesteld, meestal voorkamerfibrillatie, een hartaandoening die het risico op beroertes vervijfvoudigt maar die wel behandeld kan worden. Bij zo’n 2.500 anderen zijn toen onschuldige hartritmestoornissen gedetecteerd.

LEES OOK. Hoe een beroerte herkennen en erop reageren: stel hier uw vragen

Opgelet! We benadrukken dat de FibriCheck-app of de online test geen bezoek aan de huisarts of specialist vervangt. Als u vragen of klachten heeft, moet u altijd uw behandelende arts raadplegen.

Wie zijn hartritme zeven dagen checkt met FibriCheck neemt automatisch deel aan de grote studie van Belgische cardiologen en ritmologen (BeHRA) om meer kennis te verwerven over voorkamerfibrillatie en hartritmestoornissen. De resultaten van het onderzoek worden bovendien volledig anoniem verwerkt.(km)

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent