© Nico Francois

© Nico Francois

Fifty One Haspengouw schenkt checques aan goed doelen

Tongeren -

In het kantoor van Lijnrecht in Tongeren werden drie cheques van elk 1.250 euro uitgedeeld aan evenveel goede doelen. Het is de opbrengst van 'Mixing the stars at home'.

Nico Francois

Mixing the stars was een eerste uitvoering, op initiatief van Fifty One Haspengouw, van de drie Michelin sterrenchefs uit Tongeren namelijk, Chef Grootaerts Jo (Altermezo), Chef Lysens Dimitri (Magis) en Chef Menten Jan (Mijlpaal). waarin, in coronatijden een drie sterrenmenu samengesteld door de drie chefs, aangeboden werd ten voordele van de goede doelen, namelijk Klavertje Drie in Bilzen en de jeugdbewegingen KSA Erewacht en VKSJ Basiliek uit Tongeren.

De goede doelen hebben de dag zelf meegeholpen om, tezamen met Fifty One Haspengouw, één en ander logistiek te bewerkstelligen. De 500 menu's waren in 2 weken uitverkocht en leverden 4.000 euro op."In coronatijden creatief, coronaproof en rendabel een activiteit organiseren als serviceclub is niet evident. Niettemin denk ik dat we hier succesvol in geslaagd zijn", zegt Bart Vanelderen, voorzitter van Fifty One Haspengouw.

“Mixing the stars was inderdaad de eerste, maar wat ons betreft, zeker niet de laatste editie van zijn soort. Een uitverkoop van de 500 aangeboden menu's in nauwelijks twee weken maakte van het event een denderend succes!”, aldus Guy Schiepers, organisator van Mixing the Stars.De jeugdbewegingen, KSA Erewacht en VKSJ Basiliek gaan het geld besteden aan kamp- en spelmateriaal. Klavertje Drie uit Bilzen gebruikt het voor een nieuwe speelplaats. Naar de toekomst toe plant Fifty one Haspengouw in samenspraak met de chefs zeker nieuwe initiatieven.

Niet te Missen