Somers en Demir hard voor Moslimexecutieve na rapport over moskee Heusden-Zolder

Er is een fundamenteel probleem binnen de Moslimexecutieve, vindt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld). Daarmee reageert hij op het rapport van de Staatsveiligheid waarin de moskee van Heusden-Zolder ter sprake komt. Ook Zuhal Demir (N-VA) is hard voor de organisatie.

Bron: BELGA

LEES OOK. Limburgse voorzitter moslimexecutieve: “Beschuldiging van extremisme is onaanvaardbaar”

De Moslimexecutieve ondervindt te veel invloed vanuit het buitenland en daar moeten we komaf mee maken, aldus Somers. “Dit kunnen we als overheid niet langer aanvaarden”, zei hij woensdag in De ochtend op Radio 1.

Volgens de minister wordt overlegd met zijn federale collega van Justitie, de Staatsveiligheid en de nieuwe screenings- en inspectiedienst over hoe moet worden opgetreden. Somers zou dat het liefst doen op basis van het nieuwe Erkenningsdecreet, dat binnenkort groen licht krijgt in het Vlaams Parlement. Als dat niet kan, moet het gebeuren op basis van de bestaande regels.

“Stuk voor stuk instrumenten van de thuislanden”

Het Executief van de Moslims van België zijn “stuk voor stuk instrumenten van de thuislanden”, reageert Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA). “Wanneer Erdogan de macht greep, kon hij hier op de meeste stemmen rekenen. Veel meer dan in Turkije”, zegt Demir. “Het Executief van de Moslims van België... Stuk voor stuk zijn het instrumenten van de thuislanden. Tijd voor paal en perk.”

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent