Wanneer de docu over Sihame El Kaouakibi precies te zien zal zijn, is nog niet bekend. ©  BELGA

Egbert Lachaert niet te spreken over docu over Sihame El Kaouakibi: “Onbegrijpelijk”

Eric Goens werkt aan een documentaire over politica Sihame El Kaouakibi. Het eindresultaat moet op Eén te zien zijn.

Wout Desmytere

Hoewel Eén zich nog niet wil uitspreken over uitzenddata, bevestigt de zender dat Eric Goens momenteel bezig is met een documentaire over Sihame El Kaouakibi (35). De Open Vld-politica kwam afgelopen maart in een mediastorm terecht toen ze ervan verdacht werd fraude gepleegd te hebben met subsidiegeld. Ze zou een half miljoen euro aan subsidiegeld (voor onder andere haar dansproject ‘Let’s Go Urban) en een ongeveer even groot bedrag van prive-investeerders voor eigen belang hebben gebruikt.

Sindsien houdt El Kaouakibi zich stil in de media. In het Vlaams Parlement vertegenwoordigt ze Open Vld niet meer, ze zetelt als onafhankelijk volksvertegenwoordiger. Ze brengt al enkele maanden met thuis door met ziekteverlof.

Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert noemt het “onbegrijpelijk” dat de openbare omroep de documentaire gaat maken. “Onbegrijpelijk dat de openbare omroep belastinggeld spendeert aan iemand die iedereen om de tuin leidde. Waarom geld spenderen om hier een forum aan te bieden?”, zegt Lachaert in een reactie op Twitter. “In dit dossier moet vooral het gerecht asap zijn werk kunnen doen, met de gepaste gevolgen”, aldus nog de Open VLD-voorzitter.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent