Wout van Aert loopt Antwerp 10 miles in ‘rustperiode’: “Puur voor het plezier”

Wielrenner Wout van Aert was een opvallende deelnemer op de Antwerp 10 miles. Nochtans had de Belgische kampioen vorige week na zijn zevende plaats in Parijs-Tours nog gezegd dat hij er voor enkele weken de stekker zou uittrekken en van het afterseason genieten.

bvc

Dat heeft hij ook gedaan. Van Aert ging deze week onder andere uiteten met zijn voormalige ploegleider Niels Albert, maar ging daarnaast ook twee keer hardlopen: dinsdag 11 kilometer, zaterdag 5 kilometer en dus gisteren de 10 miles.

“Puur voor het plezier” zegt Van Aert. “Twee van mijn maten zijn zich aan het voorbereiden op de Hel van Kasterlee (een winterduatlon op 19 december waar eerste 15 km moet gelopen worden, dan 117,5 km mountainbike en dan 30 km lopen, red.). Ze stuurden vorige week dat er nog inschrijvingen vrij waren voor de 10 miles en hebben mij kunnen overtuigen en goesting doen krijgen. Bovendien konden we starten in de eerste wave, zodat je vrij snel kan lopen en uit het gewring kan blijven.”

 

 ©  Getty Images

Van Aert liep de 10 Miles in 1:11’11”. “Toen mijn manager Jef Van Den Bosch nog afgetraind was, liep hij de 10 miles in 1u05. Beter doen dan hem was een mooi doel. Als ik thuis ga lopen, is dat meestal aan 4’30” per kilometer, maar voor mijn twee maten is 4’00 per kilometer rustig joggen. Ik wist dus dat het hard zou gaan van bij de start en ben blij met mijn prestatie.”

 

Niet te Missen

Meest Recent