Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  Hollandse Hoogte / Roger Dohmen

VDL Nedcar hervat woensdag productie na cyberaanval

VDL Nedcar gaat vanaf woensdag weer auto’s maken in zijn fabriek in Born, net over de Belgische grens in Nederland. Dat bevestigt een woordvoerder van VDL. Het concern kampt sinds vorige week met de gevolgen van een cyberaanval.

jvhBron: BELGA

Door de cyberaanval werden de onlinesystemen van het bedrijf uitgeschakeld. Onder andere de productie van de autofabriek in Born, waar ook heel wat Belgen werken, kwam daardoor stil te liggen. Het was eigenlijk de bedoeling dat de productie donderdag zou worden hervat, maar dat gebeurt nu een dag eerder. “We zijn erin geslaagd een digitaal veilige omgeving te creëren”, stelt de zegsman van VDL.

Over de aard van de cyberaanval doet het concern nog altijd geen uitspraken. Alles is nog in onderzoek, klonk het eerder. Of er aangifte is gedaan en of er bijvoorbeeld losgeld werd geëist door criminelen, is niet naar buiten gebracht. Ook is niet bekend hoe groot de schade is.

VDL NedCar heeft ook last van het wereldwijde chiptekort. Daardoor moest de productie dit jaar meermaals worden stilgelegd. In Born wordt onder meer de BMW X1 gebouwd.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent