©  rr

Politie rolt Albanese bende op, drie cannabisplantages met 3.000 planten ontdekt

De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde en de lokale politie AMOW (Asse, Merchtem, Opwijk en Wemmel) hebben een Albanese criminele organisatie opgerold die verantwoordelijk zou zijn voor verschillende cannabisplantages in België. Bij acht huiszoekingen in Asse, Charleroi en Namen werden drie cannabisplantages met in totaal 3.000 planten ontdekt en ontmanteld. Dat meldt het parket Halle-Vilvoorde.

jvhBron: BELGA

De politie kon acht personen oppakken, van wie er zes aangetroffen werden op de plantages. De speurders stootten ook op een grote hoeveelheid cannabis die lag te drogen, wat erop wijst dat er al eerder oogsten waren geweest. Daarnaast werden er op twee locaties ook restanten van een ontmantelde plantage teruggevonden en werd op verschillende plaatsen materiaal aangetroffen bedoeld voor het opzetten van bijkomende cannabisplantages. De politie nam ook vijf voertuigen in beslag.

De acht gearresteerde personen, vijf Albanezen, twee Belgen, en één Roemeen tussen de 24 en 58 jaar oud, zullen worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Brussel. Die zal beslissen over hun verdere aanhouding.

 ©  rr

Aangeboden door onze partners

LEES OOK

Hoofdpunten