©  AFP

Dodelijke steekpartij Brits parlementslid is terreurdaad volgens politie

De moord op het Britse parlementslid Sir David Amess in Leigh-on-Sea is een terreurdaad. Dat heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag bevestigd. Het conservatieve parlementslid werd vrijdag neergestoken tijdens een burgerraadpleging.

Bron: BELGA

In een persmededeling maakte de Metropolitan Police bekend dat de coördinator Dean Haydon van de gespecialiseerde antiterreurdivisie het incident als een terreurdaad bestempelt. De eerste elementen van het onderzoek onthullen “een potentiële motivatie die verband houdt met islamistisch extremisme”, aldus de mededeling.   

Op de plaats van het delict is een 25-jarige man opgepakt op verdenking van de moord op Amess. Verscheidene Britse media hebben bericht dat het zou gaan om een Britse onderdaan van Somalische origine. De politie had eerder al gezegd voorlopig geen andere verdachten te zoeken.

De 69-jarige Amess werd vrijdag rond de middag verscheidene keren gestoken tijdens een burgerraadpleging in een kerk in zijn kiesdistrict in het graafschap Essex. De aanval gebeurde in de Belfairs Methodist Church in Leigh-on-Sea.

Amess was een parlementslid sinds 1983 en was getrouwd. Hij laat ook vijf kinderen na.  De zaak doet denken aan de moord op Labour-parlementslid Jo Cox in 2016. Cox werd aangevallen door een rechts-extremist op een burgerbijeenkomst in haar kiesdistrict en overleed aan haar verwondingen. De moord vond plaats kort voor het referendum over de brexit.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent