©  BELGA

Anti-vaxxers protesteren bij Pfizer tegen gebruik van Covid Safe Ticket

Een duizendtal aanhangers van de anti-vaxbeweging heeft zaterdag aan de zetel van Pfizer op de Pleinlaan in Elsene geprotesteerd tegen het gebruik van het Covid Safe Ticket (CST) en een verplichte vaccinatie. Het protest werd georganiseerd op initiatief van David Bouillon, anti-vaxxer en arts uit het Waalse Bergen.

mtmBron: BELGA

De betogers kwamen bij Pfizer, producent van een van de coronavaccins, pleiten voor hun vrijheid. Ze maakten duidelijk dat zij niet gedwongen willen worden om een prik te krijgen. Tijdens de actie klaagden ze ook de druk aan die scholen, bedrijven, dokters en de overheid legt op mensen die zich niet willen laten vaccineren. 

Het hoofdpunt op de protestagenda was weliswaar het gebruik en de verplichting van het CST. De betogers vinden het een inperking van de vrijheden en een mechanisme om het volk te controleren. “Zo weet de overheid waar je bent en op welk tijdstip je ergens binnen gaat”, klonk het.

Voor het gebouw van Pfizer, waar de hashtag #Sciencewillwin op de gevel prijkt, maakten de honderden protestvoerders met verschillende pamfletborden duidelijk wat ze van de vaccinatie en de huidige coronamaatregelen vinden. “Pas van de angst”, “Raak niet aan mijn vrijheid”, “IQ? Ja! QR? Neen!”, “Prik me niet”, “Uw nieuwe normaal verstikt me” of “U bent gehypnotiseerd door de angst”.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent