Jongen (8) raakt zwaargewond in bos nabij Landgraaf: spieren en pezen doorgesneden

Een achtjarig kind is zaterdag in een bos zwaargewond geraakt aan enkels en onderbenen. Dat gebeurde in een bos in de Nederlands-Limburgse gemeente Eygelshoven nabij Landgraaf. De jongen kwam al rennend ten val. Vervolgens bleken spieren en pezen te zijn doorgesneden. De moeder wist het kind in veiligheid te brengen en alarmeerde de politie.

Bron: De Limburger

Het incident vond plaats ter hoogte van de Marialaan, waar de politie onderzoek heeft gedaan. Agenten vonden in het bos niets dat de verwondingen had kunnen veroorzaken. Een denkrichting is er wel: mogelijk is ijzerdraad gespannen of hebben stropers strikken gezet.

Een woordvoerster van de politie laat weten dat vooralsnog van een ongeval wordt uitgegaan. “Er is op dit moment geen sprake van een strafbaar feit. Maar als mensen informatie hebben, dan krijgen we die graag.”

Uit reacties op sociale media is op te maken dat het niet het eerste incident in Eygelshoven zou zijn. Zo geeft een inwoonster aan dat haar hond aan alle poten gewond raakte, en dat er veel rommel rondslingert in de omgeving. 

(Stefan Gillissen)

Niet te Missen