©  Shutterstock

Speculoos is hip: de beste én makkelijkste recepten, gespot op TikTok

De Belgische speculaas van Lotus – over de landsgrenzen vooral bekend als Biscoff – is momenteel de wereld aan het veroveren. Niet alleen in de gedaante van een koekje of pasta, want creatieve keukenprinsen en -prinsessen zwieren de klassiekers in de lekkerste toetjes. Drie TikTok-recepten ter inspiratie, die uitnodigen om voor een keertje géén calorieën te tellen.

Hanne Vandenweghe

Cheesecakejes

Nodig

  • 150 g speculaaskoekjes, fijn verkruimeld
  • 45 g gesmolten boter
  • 200 ml room met hoog vetgehalte, minstens 30 procent
  • 400 g roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 100 g speculoospasta

Bereidingswijze

  • Meng de verkruimelde koekjes en de boter in een kom.
  • Klop de room op tot stijve pieken.
  • Meng met de roomkaas, de poedersuiker en pasta tot je een gladde mix krijgt.
  • Voeg nu de opgeklopte slagroom toe en roer goed door.
  • Vul cupcakevormpjes met een laag verkruimelde koekjes.
  • Vul met het mengsel tot aan de rand en strijk glad met een spatel.
  • Zet twintig minuten in de vriezer.
  • Giet er nu gesmolten speculoospasta over.
  • Versier met extra kruimeltjes en eventueel een in twee gebroken speculaasje.

Een bolletje ijs

Nodig

  • Een blik gecondenseerde melk
  • 475 ml room met hoog vetgehalte, minstens 30 procent
  • 250 g speculoospasta
  • 100 g koekjes, verkruimeld in dikke stukjes

Bereidingswijze

  • Klop de melk en room op in een kom tot je pieken bekomt. Deze moeten niet heel stijf zijn, maar eerder soepel.
  • Voeg er de verkruimelde koekjes aan toe.
  • Schep in een ijsvorm.
  • Overgiet met gesmolten pasta en ga er zigzag door met een mespunt.
  • Herhaal dit nog twee keer.
  • Zet alles minstens zes uur in de vriezer.
  • Smullen maar.

Milkshake

Nodig

  • IJs
  • 3 kopjes melk
  • 4 el speculoospasta
  • 4 à 5 lepels vanille-ijs
  • Slagroom
  • Enkele koekjes, verkruimeld

Bereidingswijze

  • Doe de melk, het roomijs, de ijsblokjes en de pasta in de blender en mix tot een glad drankje.
  • Smelt een beetje extra pasta en druppel het met een lepel in een glazen kopje. Vergeet de randen niet.
  • Kleef wat kruimels tegen de met pasta versierde rand van de glazen.
  • Giet het mengsel erin.
  • Werk af met een flinke toef slagroom, een streepje gesmolten pasta, extra kruimels en een volledig koekje in de schuimlaag.

Niet te Missen

Meest Recent