© Francis Masure

© Francis Masure

© Francis Masure

© Francis Masure

© Francis Masure

Koorvlam ‘The World Choir Games’ strijkt neer in Sint-Truiden

Sint-Truiden -

In november vinden in Vlaanderen eindelijk de World Choir Games plaats. Deze internationale olympische spelen voor koren strandde in 2019 in Vlaanderen, samen met het welbekende coronavirus. Maar van uitstel kwam geen afstel en over enkele weken zullen koren van over de hele wereld Vlaanderen komen vullen met hun muzikale intermezzo’s.

Francis Masure

Bij Olympische spelen hoort uiteraard ook een olympische vlam: de koorvlam. “De koorvlam is het symbool voor de warmte die samenzang kan verspreiden in de samenleving”, vertelt Veronique, voorzitter van Truiens Popkoor Vocal4’s. “Op ‘koorkracht’ trekt de vlam estafettegewijs door Vlaanderen. Wij ontvingen de vlam van bevriend dameskoor Mavelle uit Hasselt en gaven de fakkel door aan popkoor Vocalicious uit Diest.” De bedoeling is dat de vlam eind oktober arriveert in Antwerpen op de openingsceremonie van The World Choir Games.

“De tocht die de Koorvlam aflegt, is symbolisch als teken van verbinding tussen de vele groepen die hun passie voor het zingen gemeen hebben. We zijn dan ook ontzettend trots dat wij de eer hadden om The World Choir Games te mogen vertegenwoordigen in Sint-Truiden”, klinkt het bij Vocal4’s. “Net zoals we ontzettend trots zijn dat we in Sint-Truiden, deel uitmaken van het culturele landschap.” De fierheid op hun koor, hun stad en de verbinding tussen alle andere koren legden ze vast in enkele mooie foto’s met de koorvlam in Sint-Truiden.

Wil je meer weten over het koor, surf naar www.popkoorvocal4s.be Meer info over The World Choir Games vind je dan weer op www.wcg2021.be

Niet te Missen