©  EPA-EFE

7 euro voor een pintje? Bier wordt duurder in Groot-Brittannië

In Groot-Brittannië stijgen de prijzen van een pint bier naar alle verwachting met 30 pence doordat hogere kosten worden doorgerekend aan de consumenten. Volgens The Times hebben meer dan acht op de tien pubs hun prijzen verhoogd of zijn ze dat nog van plan. De stijgende kosten zijn onder meer een gevolg van hogere lonen en tekorten in de energievoorziening en de bevoorrading.

jvhBron: BELGA

Caféhouders roepen minister van Financiën Rishi Sunak op om de alcoholaccijnzen te bevriezen omdat ze vrezen dat de pint van 6 pond (zo’n 7 euro) in Londen en het zuidoosten wel eens overal een realiteit zou kunnen worden. 

Een tekort aan horecapersoneel heeft de pubs ertoe aangezet de lonen te verhogen in een poging om de naar schatting 134.000 vacatures in de sector ingevuld te krijgen, schrijft de krant. Daarnaast trekken drankengroothandelaren Matthew Clark en Bibendum hun prijzen volgende maand op met 3,5 tot 5 procent. “Terwijl onze industrie zich herstelt van de pandemie, heeft de druk op de Britse en wereldwijde toeleveringsketens de kosten en de complexiteit doen toenemen”, verklaarde een woordvoerder van de bedrijven, die eigendom zijn van de C&C Group, aan The Times.

Volgens Dave Mountford, medeoprichter van sectororganisatie Forum of British Pubs, zullen caféhouders hun prijzen voor een pint met 20 à 30 pence moeten verhogen om de stijgende kosten te kunnen opvangen. “In mijn pub betekent dit dat ik voor het eerst meer dan 4 pond zal moeten vragen voor een pint”, aldus de uitbater uit Derby.

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent