20/10/2021 - Buitenland
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Sven Prins overleefde de liquidatie in september 2015 niet 

Moord

In tranen de gevangenis verlaten: geen 30 jaar cel, maar vrijlating dankzij schoonmoeder

Brunssum

Sergio K. verliet in tranen de gevangenis als een vrij man. Hij was niet betrokken bij de moord op Sven Prins. Een anoniem telefoontje naar zijn schoonmoeder leidde naar een andere verdachte: Maasmechelaar Hasan K.

Hij mag zijn schoonmoeder eeuwig dankbaar zijn, moordverdachte Sergio K. Tot vorige week stond het in de sterren geschreven dat hij net als tijdens het proces in eerste aanleg dertig jaar cel zou krijgen. Samen met twee kompanen zou hij schuldig verklaard worden aan de liquidatie in het wapen- en drugsmilieu van Sven Prins in september 2015.

LEES OOK. Maasmechelaar wordt mogelijk verhoord in zes jaar oude moordzaak

De brutaliteit van de feiten schokte de buurt in het Nederlandse Brunssum. Met behulp van een undercoveragent konden drie verdachten geklist én veroordeeld worden. “Alleen heeft Sergio K. vanaf dag één ontkend dat hij bij de liquidatie betrokken was”, zegt zijn advocaat Mark Nilissen. “Ook tijdens onze vertrouwelijke gesprekken.”

De crime scene destijds.  BAS QUAEDVLIEG

Uit schrik voor represailles durfde Sergio K. het enige wat hij wist over de derde betrokkene – “bijnaam Orhan” – niet luidop noemen. Tot zijn schoonmoeder de dag voor de laatste zitting een anoniem telefoontje kreeg met de melding dat Hasan “Orhan” K. de derde man was. Zij riep de naam door de zaal net voor de rechtbank in conclaaf zou gaan. Waarna Sergio K. voor het eerst ook de bijnaam “Orhan” uitsprak die hij zich al die tijd had herinnerd.

Maandag kreeg Sergio K. te horen dat het openbaar ministerie hem alsnog gelooft. In tranen werd hij huiswaarts gestuurd. De dertig jaar cel is definitief van tafel. Hasan K. is intussen opgespoord. De in Maasmechelen geboren Turk is gekend voor diefstal van luxewagens. (phu)

Niet te Missen

Meest Recent