©  AFP

Titelverdediger Milwaukee verkoopt Brooklyn pak slaag, ook Lakers van LeBron James kunnen niet winnen

De NBA 2021-2022 begon dinsdagavond met twee topaffiches. Titelverdediger Milwaukee domineerde met gemak Brooklyn (127-104) in het eerste duel van de 75ste editie van het Noord-Amerikaanse basketbalkampioenschap. De Los Angeles Lakers van LeBron James moesten vervolgens buigen voor Steph Curry en de Warriors (114-121).

Hoewel ze het zonder de geblesseerde Jrue Holiday moesten doen, werden de troepen van Mike Budenholzer nooit in moeilijkheden gebracht door de Brooklyn Nets. Zonder Kyrie Irving, die niet wil worden ingeënt tegen het coronavirus en daarom werd ontslagen, grepen de Nets hun kans te weinig (84 schoten, tegen 105 voor Milwaukee).

Kevin Durant toonde zich met zijn 32 punten een pak effectiever dan James Harden (20 punten). Bij de Bucks deden Khris Middleton en Pat Connaughton zoals gewoonlijk hun job.

LeBron James kan Lakers niet aan overwinning helpen

De LA Lakes zijn dinsdagnacht niet voorbij de Golden State Warriors geraakt. LeBron James probeerde alles wat hij kon (34 punten, 11 rebounds, 5 assists), maar tevergeefs. De Lakers, die nog geen enkele voorbereidingswedstrijd wonnen, vinden maar geen bindmiddel. Anthony Davis speelde een goeie match (33 punten, 11 rebounds), Russel Westbrook was daarentegen erg onzichtbaar (8 punten, 4/13 op schoten, 4 balverlies) .

Bij de Warriors wierp Step Curry zich op als leider. Nemanja Bjelica en Damion Lee namen ook elk vijftien punten voor hun rekening.

Woensdag staan ​​er maar liefst elf wedstrijden op het programma.

Niet te Missen

Meest Recent