©  EPA-EFE

“Stoffelijke resten gevonden tijdens zoektocht naar vermiste verloofde van Gabby Petito”

In de zoektocht naar Brian Laundrie, de verloofde van de vermoorde Amerikaanse blogster Gabby Petito, zijn volgens NBC News “stoffelijke resten” gevonden in een natuurreservaat in Florida. Eerder werd ook al gemeld dat er spullen van Laundrie waren aangetroffen en dat er een lijkschouwer en een lijkhond naar het park werden gestuurd.

mtmBron: CNN, belga

De ouders van Laundrie, Chris en Roberta Laundrie, vertelden de FBI en de lokale politie dinsdagavond dat ze woensdagochtend naar het Myakkatchee Creek Environmentel Park, niet ver van het huis van de familie, zouden gaan om hem te zoeken. De politie voegde zich woensdagochtend bij hen, zei advocaat van de familie Steven Berolino aan nieuwszender CNN.

Na een korte zoektocht naast een wandelpad waar Laundrie geregeld kwam, vonden de familie en de politie “enkele spullen” van hem, aldus Bertolino. Meer informatie om hoeveel en welke spullen het gaat, gaf hij niet. Volgens NBC News gaat het onder meer om een rugzak.

Een team van de Sarasota County Medical Examiner met onder meer een lijkhond is ter plaatse geroepen. Samen met de politie voeren ze er een onderzoek. Volgens NBC News werden er in de omgeving van de spullen ook menselijke resten gevonden. Dat nieuws werd nog niet bevestigd. Evenmin is duidelijk of het om het stoffelijk overschot van Laundrie zou gaan. De resten zouden volgens NBC News zijn aangetroffen “op een plaats die voorheen nog onder water stond”.

De zaak-Petito

Gabby Petito, een 22-jarige influencer en vlogger, en haar vriend Brian Laundrie (23) vertrokken begin juli op roadtrip door de Verenigde Staten. De reis was bedoeld “om elkaar echt te leren kennen”, voor ze in het huwelijksbootje zouden stappen. Hoewel aanvankelijk alles vlot verliep, kreeg het koppel gaandeweg steeds vaker ruzie. En steeds heftiger. Op 12 augustus moest de politie zelfs eens tussenbeide komen.

Begin september vertrok Laundrie alleen naar huis, enkele dagen later werd Petito door haar ouders als vermist opgegeven. Eerst weigerde de jongeman mee te werken aan het onderzoek, sinds 13 september is hij zelf spoorloos. Enkele dagen later werd het levenloze lichaam van zijn vriendin aangetroffen in een beschermd natuurgebied in Wyoming. De jonge vrouw was duidelijk met geweld om het leven gebracht.

Sindsdien is er ook een grootschalige zoektocht naar Brian Laundrie op poten gezet. De zoekacties richten zich voornamelijk tot het Carlton Reserve, een bijna 10.000 hectare groot reservaat in Florida, en het nabijgelegen Myakkatchee Creek Environmentel Park.

LEES OOK. Zij is vermoord, hij spoorloos: Amerika al weken in de ban van mysterieuze moordzaak

Niet te Missen

Meest Recent