“Vanavond blijft het droog, er waait een matige wind”

Vanavond kunnen er boven Limburg tijdelijk nog enkele lokale buien vallen. De meeste buien sterven echter uit naarmate ze verder naar het zuidoosten bewegen.

Na 19 uur zal het overal droog blijven maar op de meeste plaatsen is dat reeds vanaf 18 uur het geval. Vanuit het noordwesten verschijnen er geleidelijk brede opklaringen waardoor we een frisse nacht naar vrijdag krijgen. De temperatuur zakt naar minima tussen +3 en +5°C terwijl het toch nog steeds matig blijft waaien.

Vrijdag zijn er aanvankelijk brede opklaringen aanwezig. Voormiddag blijft het dan ook droog. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuidwesten met soms nog rukwinden tussen 40 en 50 km/u.

Namiddag wordt de bewolking vaak overheersend en kunnen er vanuit het noorden ook een aantal buien tot over Limburg doordringen. Zeker in het noorden van de provincie kan het zodoende enkele keren nat worden. Vooral tussen 18 en 21 uur maakt ook het zuiden van Limburg kans op enkele buien. In de loop van de namiddag zal de wind in kracht afnemen.

Met maxima rond 11 a 12°C is het een graad of 4 aan de frisse kant voor de tijd van het jaar.

De nacht naar zaterdag verloopt overwegend bewolkt maar droog. Vanwege de wolken wordt het niet kouder dan een graad of 7. Doordat de wind grotendeels wegvalt kan het nevelig worden.

Bekijk hier het weerbericht van de komende dagen.   

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent