©  AFP

Ex-president Trump gaat sociaal netwerk lanceren: ‘TRUTH Social’

Oud-president van de Verenigde Staten Donald Trump is van plan een sociaal netwerk te creëren. Het platform krijgt de naam ‘TRUTH Social’ en wordt begin november gelanceerd, in eerste instantie alleen voor genodigden.

adbBron: BELGA, Fox News

Het netwerk is het eigendom van de nieuwe Trump Media & Technology Group (TMTG) en de bedoeling is dat er ook een streamingdienst komt waarop ‘niet-woke’ programma’s verschijnen. Woke is een stroming van mensen die zich zeer bewust zijn van racisme en sociaal onrecht jegens minderheden.

“Ik heb TRUTH Social en TMTG gecreëerd om in opstand te komen tegen de tirannie van Big Tech. We leven in een wereld waar de taliban enorm aanwezig zijn op Twitter, maar je favoriete Amerikaanse president het zwijgen wordt opgelegd”, schrijft Trump in een verklaring. Hij noemt dat “onaanvaardbaar”. Trump wil met het netwerk een “stem geven aan iedereen” en een “rivaal” vormen voor de liberale media. “Ik kijk ernaar uit om heel binnenkort mijn eerste TRUTH uit te sturen op TRUTH Social.”

De accounts van voormalig president Trump werden door Twitter en Facebook geblokkeerd naar aanleiding van de bestorming van het Capitool op 6 januari. Wie het nieuwe sociale netwerk financiert en hoe het er precies uit komt te zien, is op dit moment nog onduidelijk.

Na een testversie voor genodigden in november, zou TRUTH Social in het eerste kwartaal van 2022 volledig gelanceerd worden. Donald Trump zou voorzitter van TMTG worden.

LEES OOK

Niet te Missen