Themabeeld 

Themabeeld ©  Shutterstock

Tot 10 jaar cel geëist voor Nederlandse rapper in Turkije voor aanmoediging van drugsgebruik

Het Turkse openbaar ministerie heeft een celstraf van vijf tot tien jaar geëist tegen de Nederlandse rapper Murda. Die zou in zijn songteksten drugsgebruik hebben aangemoedigd, aldus Turkse media.

jvhBron: De Telegraaf

Murda (37), de artiestennaam van Önder Doğan, werd afgelopen week opgepakt door de Turkse autoriteiten, nadat hij van Kopenhagen naar Istanbul was gevlogen. Bij aankomst werd hij op het vliegveld staande gehouden omdat er een onderzoek gestart was naar zijn songteksten.

Maandag leek de zaak met een sisser te zijn afgelopen. Murda werd vrijgelaten, en zijn manager stelde dat het onderzoek “in principe” gestaakt zou zijn. Maar als de aanklacht van het openbaar ministerie wordt aanvaard, moet Murda de komende dagen alsnog voor de rechter verschijnen.

“Murda is Nederlander, heeft geen Turkse nationaliteit en geeft zijn songs uit in Nederland”, liet Alper Bulduk, een medewerker van de rapper, eerder weten aan Nederlandse media. De beschuldigingen vindt hij onzin. “Murda rapt dat hij zélf een joint rookt, absoluut niet dat mensen joints moeten roken.”

Niet te Missen

Meest Recent