©  BELGA

Gemiddeld weer meer dan honderd ziekenhuisopnames per dag

De voorbije zeven dagen zijn er dagelijks gemiddeld meer dan honderd covidpatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt zaterdag uit het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met bijna zeventig procent tegenover de week ervoor.

Bron: BELGA

Er liggen nu ruim 1.100 covidpatiënten in het ziekenhuis, een derde meer dan een week eerder. Op intensieve zorg liggen er exact 250 covidpatiënten, ook een derde meer. 

Tussen 13 en 19 oktober werden er dagelijks gemiddeld meer dan 4.000 covidbesmettingen vastgesteld, een stijging met 65 procent tegenover een week eerder. Er werden in dezelfde periode dagelijks gemiddeld 54.100 tests uitgevoerd, een vijfde meer dan de week ervoor. De positiviteitsratio komt zo uit op 7,5 procent (+1,9 procent). Het reproductiegetal bedraagt 1,37: van zodra die r-waarde boven de ‘1’ ligt neemt de epidemie aan kracht toe.

Gemiddeld overleden er tussen 13 en 19 oktober 13 covidpatiënten per dag, een vijfde meer tegenover een week eerder. Exact 75 procent van de volledige bevolking is minstens gedeeltelijk gevaccineerd.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent