©  AFP

Ecuadoriaanse sprinter Alex Quinonez vermoord teruggevonden in Guayaquil

De Ecuadoriaanse sprinter Alex Quinonez is op 32-jarige leeftijd doodgeschoten op de luchthaven van Guayaquil, in het zuidoosten van het land. Dat nieuws maakte de lokale minister van Sport bekend.

Laurens Van HeuverswijnBron: BELGA

“Met diepe droefenis bevestigen wij de moord op sportieveling Alex Quinonez”, luidde de boodschap op het Twitteraccount van de minister. De atleet, specialist op de 200 meter en bronzenmedaillewinnaar op het WK van Doha in 2019, werd vrijdag tegen middernacht plaatselijke tijd dood teruggevonden volgens een politiebron, die eraan toevoegde dat hij werd neergeschoten in het bijzijn van een andere persoon die ook om het leven kwam.

“We verliezen een grote sportman, een man die ons liet dromen en ons geëmotioneerd heeft”, pende de minister neer in het persbericht op Twitter. Hij bestempelde hem verder als “de beste sprinter aller tijden van het land”.

De Ecuadoriaanse president Guillermo Lasso bracht eveneens een eerbetoon op Twitter. “Wij wensen ons diepste medeleven te betuigen aan zijn naasten, dat hij in vrede mag rusten. Zij die Ecuadorianen om het leven brengen, zullen niet ongestraft blijven. We zullen krachtig reageren”, verklaarde hij.

Quinonez bleef afwezig op de Spelen van afgelopen zomer in Tokio. Hij nam evenwel deel aan de finale van de 200 meter op de OS van 2012 in Londen.

Niet te Missen

Meest Recent