Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  Kristof Vadino

Brussels Airport verwacht 430.000 passagiers tijdens de herfstvakantie

Op Brussels Airport worden tijdens de herfstvakantie in totaal meer dan 430.000 reizigers verwacht, een verviervoudiging in vergelijking met vorig jaar. De reizigers zakken best op tijd naar de luchthaven af omdat de check-in langer kan duren door de bijkomende coronadocumenten, zo waarschuwt de nationale luchthaven dinsdag.

jvhBron: BELGA

Brussels Airport rekent op ruim 430.000 reizigers tussen vrijdag 29 oktober en zondag 7 november. Dat zijn er ruim vier keer meer dan in de herfstvakantie van 2020, toen er 97.500 passagiers via de Brusselse luchthaven reisden. Het gaat wel nog altijd maar om 60 procent van het aantal reizigers dat in 2019, voor de uitbraak van de coronacrisis, werd geteld (728.000).

De luchthaven raadt de reizigers aan om hun vertrek goed voor te bereiden, onder meer door vooraf na te gaan welke documenten vereist zijn voor de plaats van bestemming. Er wordt ook gevraagd om op tijd naar de luchthaven te komen, omdat de check-in door die bijkomende documenten iets langer kan duren dan in het precoronatijdperk. Je kan op de website van de luchthaven nakijken hoe laat je best ter plaatse komt.

Voorts wordt erop gewezen dat mondmaskers nog altijd verplicht zijn op de luchthaven en in het vliegtuig. Bij de terugkeer naar België moet online ook een Passenger Locator Form worden ingevuld.

De reizigers zoeken tijdens de herfstvakantie vooral zonnige oorden op in Spanje (Malaga, Alicante, Valencia), de Canarische Eilanden (Gran Canaria, Tenerife), Portugal (Lissabon, Faro) en Turkije (Antalya). Ook Egypte en de Kaapverdische eilanden, die opnieuw toeristen kunnen ontvangen, zijn in trek. Rome, Nice en Barcelona zijn dan weer de populairste plaatsen voor citytrips.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent