©  Getty Images

Andrea Bagioli verlengt voor twee seizoenen bij Deceuninck - Quick-Step

Andrea Bagioli blijft ook de komende twee seizoenen bij Deceuninck - Quick-Step, vanaf volgend jaar Quick Step-Alpha Vinyl. Dat maakte het Belgische WorldTour-team woensdag bekend. De 22-jarige Italiaan miste na een sterk seizoensbegin - met winst in de Drome Classic - een groot deel van het jaar door een knieoperatie. In september kwam hij in de Vuelta opnieuw boven water.

Bron: BELGA

In eigen land werd de Italiaan dinsdagavond nog verkozen tot ‘Giglio d’Oro’, een prestigieuze award voor het grootste jonge talent in Italië.

“Toen Patrick (Lefevere, red.) zei dat hij me bij het team wilde houden, was ik onmiddellijk akkoord”, zei Bagioli in een eerste reactie. “Ik ben heel blij twee extra jaren bij de ploeg te kunnen blijven. Ik denk dat ik mij hier kan verbeteren en ontwikkelen als renner. Ik heb de voorbije twee jaar genoten van mijn tijd bij deze ploeg. Het eerste jaar was moeilijk door de coronacrisis en ook dit jaar had ik pech met mijn knieblessure. Ik wil de komende twee jaar dus echt alles geven en mij tonen. Ik hoop grote koersen te kunnen winnen, en ook ritten in Grote Rondes. Ik zou graag eens de Giro rijden en wil het team helpen in belangrijke wedstrijden, zoals de Monumenten.”

Niet te Missen

Meest Recent