©  AFP

Wie wordt de opvolger van Ronald Koeman? Sergi Barjuan neemt voorlopig over, maar die andere clublegende Xavi lijkt op komst

Exit Ronald Koeman als coach van Barcelona dus. Hij lijkt te worden opgevolgd door een andere clublegende: Xavi Hernandez. In afwachting neemt Sergi Barjuan, coach van Barcelona B, over.

Werner Bourlez

LEES OOK. Einde van een lijdensweg: FC Barcelona ontslaat trainer coach Ronald Koeman na nieuwe nederlaag

Ronald Koeman werd vorige nacht, na een nieuwe verlies (ditmaal bij Rayo Vallecano) dan toch de deur gewezen bij FC Barcelona. Sergi Barjuan wordt interimcoach, maar de komst van Xavi Hernandez (41) is nabij. Xavi is een clublegende. Samen met Andres Iniesta was hij jarenlang de spelverdeler van Barça. Tussen 1998 en 2005 speelde hij 865 matchen voor het team. Als aanvoerder werd hij acht keer kampioen, won drie keer de Spaanse beker en vier keer de Champions League.

Nu is Xavi al drie jaar coach van het Qatarese Al-Sadd, waar hij eerder nog drie jaar speelde na zijn afscheid van Barcelona.

Voorlopig nam Sergi Barjuan, trainer van Barcelona B en eveneens een clublegende (hij speelde als linkerverdediger negen seizoenen bij Barça), over van Koeman, maar hij is een tussenpaus.

Mocht Xavi losweken bij Qatar niet lukken, is de Argentijn Marcelo Gallardo het plan B. De Argentijn is al zeven seizoenen coach van River Plate, maar zijn contract loopt eind dit jaar af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 

 ©  REUTERS

Niet te Missen

Meest Recent