Archiefbeeld 

Archiefbeeld ©  Kristof Vadino

Vertragingen tot meer dan een uur op Brussels Airport door stiptheidsactie van politie

De stiptheidsactie van de federale politie leidt vrijdagochtend tot vertragingen van maximum zeventig minuten op de luchthaven van Zaventem. Om passagiers de tijd te geven hun vlucht te halen, vertrekken sommige vliegtuigen later. Dat meldt Brussels Airport, dat reizigers wel blijft oproepen om ruim op voorhand naar de luchthaven te komen omdat de situatie nog kan veranderen. In Charleroi is de situatie dan weer “dramatisch”, aldus CEO Philippe Verdonck.

jvhBron: BELGA

De vakbonden van de federale politie voeren vrijdag actie op de luchthavens van Zaventem en Charleroi. De vakbonden kaarten onder meer het afspringen van de loonsonderhandelingen aan, en de besparingen die de federale regering wil doorvoeren in het budget van de politie.

Op Brussels Airport startte de actie vrijdagochtend omstreeks 5.30 uur. De actievoerders doen zeer grondige en gedetailleerde paspoortcontroles van passagiers die naar landen buiten de Shengenzone vliegen. Dat leidt voor die vluchten tot lange wachtrijen van een uur tot een anderhalf uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Om er zeker van te zijn dat mensen hun vlucht niet missen door de actie, vertrokken voorlopig alvast 9 vliegtuigen met vertraging. “De luchtvaartmaatschappijen zijn natuurlijk ook afhankelijk van de planning op andere luchthavens, afhankelijk daarvan kunnen ze langer of minder lang wachten”, zegt woordvoerder Ihsane Chioua Lekhli.

Ook de op de toegangsweg naar Brussels Airport houdt de politie acties, net als aan het treinstation van Brussel-Zuid. Tot nu toe richt de stiptheidsactie zich nog niet tot vluchten binnen de Shengenzone. “Maar dat kan nog veranderen doorheen de dag, dat weten we niet”, klinkt het. “We raden passagiers nog steeds aan om ruime tijd op voorhand naar de luchthaven te komen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Situatie “dramatisch” in Charleroi

Op de luchthaven van Charleroi dreigen veel mensen dan weer hun vlucht te missen. ““De toestand is vrij dramatisch”, aldus CEO Philippe Verdonck bij Het Laatste Nieuws. “Niet enkel in de luchthaven, maar ook rond de luchthaven worden namelijk acties gevoerd.” Hij roept reizigers daarom op om zo vroeg mogelijk naar de luchthaven af te zakken. “Om te voorkomen dat ze gegijzeld worden door de acties”.

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent