President Abdel-Fatah al-Sissi ©  EPA-EFE

Egyptische regering verhuist naar nieuwe hoofdstad in december

egypte -

De Egyptische regering zal volgende maand beginnen te verhuizen naar de nieuwe hoofdstad van het land, 45 kilometer ten oosten van Caïro. Dat maakte een verantwoordelijke van het presidentieel paleis woensdag bekend.

Bron: BELGA

De nieuwe administratieve hoofdstad, die sinds 2015 gebouwd wordt en nog geen naam heeft, is een van de paradepaardjes in een reeks van megaprojecten van president Abdel-Fatah al-Sissi. Eerder dit jaar zei al-Sissi, die sinds 2014 aan de macht is, dat de inhuldiging van de nieuwe hoofdstad de geboorte zou inluiden van een nieuwe republiek in Egypte. 

Al-Sissi gaf de regering de opdracht vanaf december kantoren te verhuizen naar een regeringswijk in de nieuwe hoofdstad. Daar zal ook het parlement gevestigd zijn, een zakenwijk, luchthaven en groot openbaar park. Ook de grootste toren van Afrika moet er komen. 

Zodra de hoofdstad klaar is, zal die de druk verlagen op het eeuwenoude Caïro, zeggen regeringsverantwoordelijken. Met zijn 6,5 miljoen inwoners is die stad zeer dichtbevolkt.

(blg)

LEES OOK

Aangeboden door onze partners

Niet te Missen

Meest Recent