©  AFP

Kim Jong-un duikt voor het eerst in een maand weer op

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un is voor het eerst in ruim een maand weer in het openbaar verschenen. Gehuld in een zwarte leren jas nam de leider een kijkje bij een bouwproject in Samjiyon, in het noorden van het gesloten land.

Bron: de telegraaf

De stad die Kim Jong-un bezocht ligt in de buurt van de heilige berg Paektu, waar de wortels van de Kim-familie liggen. In de staatsmedia zegt Kim hoezeer de voortgang van het project “de eenheid van het Noord-Koreaanse volk” benadrukt. Kim verscheen vorige maand voor het laatst in het openbaar bij een militair project.

Volgens analisten in Zuid-Korea is het bezoek onderdeel van een campagne. Het land gaat door zware economische tijden als gevolg van internationale sancties. Ook de impact van het coronavirus zou voor problemen in het streng geleide land zorgen.

Een Zuid-Koreaanse inlichtingendienst meldde afgelopen zomer nog dat de vermagerde leider vermoedelijk geen ernstige gezondheidsproblemen heeft. Wel schatte de Zuid-Koreaanse inlichtingendienst volgens een parlementariër dat de dictator afgelopen jaar zo’n 10 tot 20 kilo is kwijtgeraakt.

 

 ©  AP

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent