De tweelingbroers Frederik en Adriaan Cornelis, de ene tovert verfijnde gerechten op tafel, de andere maakt authentieke wijnen. — © Luc Daelemans
Limburgse wijn
Hoe slechte akker in Heers toch goede wijn oplevert: “Wijnrank in overlevingsmodus”
Heers -
Een babbeltje met wijnmaker Adriaan Cornelis van domein Marsnil in Batsheers is nooit gewoontjes. De man volgt altijd en overal zijn buikgevoel, zowel in een alledaags gesprek als in de wijnkelder. Maar dat levert wel boeiende en verrassend lekkere wijnen op.
Gert Reynders
Beste van Plus
LEES OOK
Onze sommelier tipt vijf Limburgse bubbels voor de feesten: “Wie zegt dat champagne beter is?”
Topwijnen barolo en brunello liggen aan stuntprijzen in de rekken bij Aldi: onze sommelier testte ze uit
Wandelen én een wijntje? De Routes des Vins voeren je langs idyllische wijngaarden en groene heuvels
Wij proefden tien Limburgse roséwijnen voor een zonovergoten terras of aan tafel: ontdek onze favorieten
Hoe slechte akker in Heers toch goede wijn oplevert: “Wijnrank in overlevingsmodus”
Bekijk
Hoofdpunten
Dries Van Langenhove stopt als Kamerlid voor Vlaams Belang: “Ik heb me altijd al meer activist gevoeld”
Tiener in elkaar geslagen aan Spectrumcollege in Beringen: “Oekraïense jongen werd geviseerd”
SOS Budget: win droomreizen, een jaar gratis boodschappen en een jaar gratis tanken
Marleen werd ontslagen omdat ze in woonwagen woonde, toch wil ze er nooit meer weg
Stormloop voor Pop’d en Game Mania in Shopping 1: “2,5 uren in de rij”
Zes Belgen winnen zonder de juiste cijfers 1 miljoen euro met Euromillions
Lees meer
Meest Recent
Deze cocktail maak je met een cultdrank die meer bekendheid verdient
Geef een orgineel doosje met valentijnschocolade: “Instant crush dankzij deze love pills”
Geen zin om te koken? Tien ‘verse’ adresjes in Limburg die je best meteen op je bucketlist zet
GEPROEFD. In dit gloednieuw grillrestaurant ging het dessert er écht niet meer bij
Het proberen waard: vier wijnen om pas over een vijftal jaar te openen