“Vannacht droog met kans op lichte vorst”

Vanavond en vannacht krijgen we boven Limburg een mix van wolkenvelden en opklaringen. In regio’s waar de opklaringen breed genoeg blijven kan de temperatuur even onder het vriespunt zakken.

Waar het snel afkoelt als gevolg van opklaringen kan dit ook aanleiding geven tot vorming van mist. Vooral in landelijke gebieden kan die mist dicht worden.

Donderdag blijft het gedurende de voormiddag overal in Limburg droog. Namiddag zal er een zwakke regenzone van noordwest naar zuidoost over onze provincie schuiven. ‘s Avonds wordt het droger met verspreid nog een aantal geïsoleerde buien.

Het wordt maximaal een graad of 6 bij een zwakke wind vanuit het westen.

Tijdens de nacht naar vrijdag wordt de bewolkingsgraad een belangrijke factor. Waar de opklaringen breed worden kan de temperatuur tot net beneden het vriespunt zakken waardoor er een grote kans op rijm- en ijsplekken bestaat. De wegen zullen er op vele plaatsen namelijk vochtig bijliggen. De kans is echter groot dat het overwegend bewolkt blijft waardoor de temperatuur enkele graden boven het vriespunt zal blijven schommelen.

Bekijk hier het weer voor de komende dagen.

 

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent