Francesco Calianno verongelukte met zijn Land Rover tijdens een jachttrip in de Ardennen. 

Francesco Calianno verongelukte met zijn Land Rover tijdens een jachttrip in de Ardennen. ©  Facebook

Ongeval

Afscheid van mede-uitbater Bar tre na tragisch ongeval: “Francesco was alles voor ons”

Hasselt -

Maandagavond is Hasselaar Francesco Calianno (34) met zijn wagen verongelukt tijdens een jachttrip in de Ardennen. Het slachtoffer raakte met zijn Land Rover van de weg en kwam tegen verschillende bomen terecht. Voor de dertiger kwam alle hulp te laat.

Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 1 december 2021

Francesco baat samen met zijn broer Cesare de bekende Italiaanse zaak Bar tre op de Hasseltse Botermarkt uit. Hun vader Dino Calianno zette de zaak op en introduceerde zijn zonen in het restaurant. Bar tre staat bekend voor de fantastische keuken en de Italiaanse topwijnen die geschonken worden. Maar zeker de zuiderse, ongedwongen ambiance en sfeer die Dino en zijn zonen wisten te creëren, maakt Bar tre tot een succesverhaal.

Jagen

Om zich te ontspannen trok natuurliefhebber Francesco graag richting Ardennen om er te gaan jagen. Maandagavond liep dat fout, hoe weet niemand. Het ongeval gebeurde even voor 20 uur op de weg tussen Grandmenil en Mormont (N806) in Erezée, een kleine gemeente in het hart van de Belgische Ardennen in de provincie Luxemburg. De terreinwagen waarmee Francesco reed, raakte van de baan. Daar knalde het voertuig tegen bomen langs de weg. De 34-jarige overleefde die klappen niet en overleed ter plaatse.

Leegte

“Onwaarschijnlijk”, zucht buurman Maxim Willems. “Papa Dino had zijn twee zonen naast zich in de zaak, zij zouden die verder zetten op dezelfde gemoedelijke manier zoals hij dat al tientallen jaren deed. Iedereen kende Francesco ook als een grappige, oprechte kerel, een levensgenieter ook. Maar iemand die bijzonder hard kon werken. Zijn overlijden is een mokerslag voor zijn hele familie, maar zeker ook een groot verlies voor de Hasseltse horecawereld.”

Papa Dino is kapot van het plotse overlijden van zoon Francesco. “Francesco was alles voor ons. Duidelijker kunnen we niet zijn. Hij laat een enorme leegte na”, klinkt het bij de gebroken Dino Calianno. mm,dj

Niet te Missen