©  Michel Vanderfeesten

FM Goud is weer The Christmas Station

Peer -

Wie in Noord-Limburg woont en van kerstmuziek houdt, weet inmiddels waar te zijn, want FM Goud verandert traditioneel drie weken lang in The Christmas Station. Ook dit jaar is dat niet anders. Op dinsdag 7 december wordt weer de switch gemaakt tot en met 26 december.

Michel Vanderfeesten

“De keuze voor 7 december als startdatum is niet toevallig”, zegt Michel Vanderfeesten van FM Goud. “Wij wachten netjes tot Sinterklaas weer richting Spanje vertrokken is. Maar vanaf 7 december hoor je bij ons uitsluitend kerstmuziek. Dat doen we zo overigens al sinds 2004, dus nu al het zeventiende jaar op rij.”

In het buitenland, met de Verenigde Staten op kop, bestaan Christmas Stations al sinds jaar en dag. Telkens is er wel een radiozender die al midden oktober een format switch maakt en tot aan Kerstmis uitsluitend kerstmuziek de ether instuurt. De meeste stations wachten echter tot na Thanksgiving. Die dag wordt telkens gevierd op de vierde donderdag van de maand november. “Aangezien we jaarlijks een verdubbeling van onze luistercijfers zien en we zoveel hartverwarmende reacties krijgen, gaan we jaar na jaar door met onze Gouden Kerst”, zegt Vanderfeesten. "Zeker in dit barre coronajaar is de nood aan de warmte van Kerst bijzonder groot.”

Bij Kerstmis horen natuurlijk ook cadeautjes, en die heeft FM Goud ook. Onder de kerstboom ligt er voor ruim 5.000 euro aan prijzen. Info: www.goudenkerst.be

https://www.goudenkerst.be

Niet te Missen