De veertiger kampt met een alcohol- en agressieprobleem, aldus de Tongerse rechter. 

De veertiger kampt met een alcohol- en agressieprobleem, aldus de Tongerse rechter. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Genkenaar (44) krijgt 18 maanden cel omdat hij bejaarde moeder terroriseert

Genk -

Een Genkenaar (44) is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden omdat hij zijn bejaarde moeder aanviel en haar huis kort en klein sloeg. “Er valt niets met hem aan te vangen”, aldus de aanklager.

De man zorgde al langer voor veel problemen binnen de familie. Vooral zijn bejaarde moeder werd slachtoffer van zijn brutale houding en zijn overmatig drankgebruik. Dan vluchtte ze wel vaker naar de buren om zichzelf in veiligheid te brengen.  

Op 16 september van dit jaar liep het echter opnieuw uit de hand nadat de man te veel alcohol had gedronken. “Hij heeft het huis van zijn moeder kort en klein geslagen”, aldus de procureur tijdens de behandeling van de zaak. “De hoogbejaarde vrouw probeerde de woning te ontvluchten, maar ze werd door hem op de grond geduwd en naar de zetel gesleurd. Ze had een onderbeenfractuur.” De man kreeg de dag na de feiten een huisverbod. “Maar ondertussen zou hij opnieuw bij zijn moeder binnengegaan zijn.”

Schrikbewind

Zelf kwam de veertiger niet opdagen tijdens de behandeling van zijn zaak, maar tijdens zijn eerste verhoor bij de politie ontkende hij de feiten. “Hij verklaarde dat hij zijn moeder net wilde helpen nadat ze per ongeluk viel. Maar die man heeft nog nooit iets voor haar gedaan, waarom zou hij dan nu plots bezorgd zijn om haar?”, zo stelde de aanklager nog.

De rechter veroordeelde de man tot achttien maanden cel en een geldboete van 800 euro. “Hij is kennelijk een bijzonder agressief persoon. Als hij dan onder invloed is, voert hij thuis, ten aanzien van zijn bejaarde moeder, een schrikbewind”, zo luidt het vonnis.

Niet te Missen