Onze tv-tips: Uit de gevangenis, strijd tegen depressies en racisme

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Uit de bak

NPO3, Do, 21u

Een realityreeks over vijf personen die net vrijkomen uit de gevangenis. Allemaal hebben ze hetzelfde doel: terugkeren naar een normaal leven in de maatschappij. Maar hoe makkelijk gaat dat nog als je de stempel van ex-gedetineerde met je meedraagt? Dwight van de Vijver leeft de weken na de vrijlating mee met zijn getuigen en registreert welke pogingen ze doen om weer geaccepteerd te worden door de anderen. Van de Vijver heeft zelf 20 jaar bij de politie gewerkt. 

 

Psychedelic Drug Trial

Canvas, Do, 21.20u

Wie into medische wetenschappen is raden we deze docu aan over een psychedelisch medicijn in de behandeling van depressie. We volgen wetenschappers en psychotherapeuten in hun onderzoek. Ze vergelijken de effecten van psilocybine, het actieve bestanddeel van hallucinogene paddenstoelen, en die van een antidepressivum. Gedurende zes maanden worden de deelnemers gevolgd en wordt er bekeken of dit medicijn een doorbraak is in de behandeling van depressie.

 

Zembla

NPO2, Do, 20.29u

Yusuf is een tiener uit Giethoorn. Hij probeert samen met zijn moeder een zo normaal mogelijk leven te leiden. Maar dat is onmogelijk omdat ze Turks zijn. Al meer dan een jaar wordt hun huis belaagd. Jongeren trappen tegen de voordeur en de auto wordt meerdere malen vernield. Hoewel ze zelf geen problemen veroorzaken is duidelijk voor hen dat inwoners van Giethoorn willen dat ze opkrassen. Het dorpje kwam al eerder in opstand tegen de ‘invasie’ van Chinese toeristen. Buitenlanders worden hier niet geduld. (tove)

 

LEES OOK

Niet te Missen

Meest Recent